Vos
poèmes

Poésie Française : 1 er site français de poésie

Vos<br>poemes
Offrir
ce poème

Simone PASCAL

En lengo prouvençalo /1

« lou group foùclourico » (proumièro partido)
1/ Dins aquelo partido doù Luberon
Ai vougu que revieùron li Traditioun.
Touti eron pas au despart emé ieù
Mai, erian noumbrous a fourma lou troupeù.
2/ M’an ségui voulountié dins ma foulio,
Semblavon urous de retraça la vido
Di rèire, de manteni lis usanço
Doù Païs, per lou biaïs di cant, di danso.
3/ S’aventurian toutis ensèn, courajous,
Ajuda d’èli, vesieù pas li jalous
Marrid, que de touto part m’atacavon,
Criticant lou group, de ieù se garçavon.
4/ Me sieù descarcassado de tout coustat
A desbrouia d’eici, me debatre d’eila,
Me falié afrounta li, que doutavon,
Rasa lis « agarus » que me frenavon.
5/ Dins aqueù fourfoui, me falié aplani
Li proublèmo qu’estrassavon « Lou Païs ».
Er’urouso per mis enfant, pamens,
E poudieù regarda Clouvis, fieramèn.