Vos
poèmes

Poésie Française : 1 er site français de poésie

Vos<br>poemes
Offrir
ce poème

Pierre Fernand CRASSET MAUVIEL

Die glasramen

Zij zijn onze herinneringen zoals oude stenen
Deze prachtige glasramen in de wanden
Ze verhalen zoveel pijnen in meerdere beelden
In deze schitterende en fiere kerk

Ze komen van giften van gulle families
Van hier en uit Bretagne en verkondigen
In kleurrijke motieven hun treurige beproevingen
Hun hoop en hun wensen zoals bannieren

Zij hebben elk hun ex-voto zoals die hier
In't keltich « Evurus Ar Re A Ouel »
Die mijn geest voordurend beroerd
Maar door me onbegrepen blijft

Zoals men in sermoenen met vlijt aangeleerd
Vrede blijdschap en gelukzaligheid verkondigt
Zo blijven zij stilzwijngend maar vol dankbaarheid

Pierre Crasset heeft ter ere van die glasramen
Het volgend gedicht geschreven

Dank u voor deze vertaling door
Meneer Jack Carels van ons vlakke land

à Maissin 22.8.2014