Vos
poèmes

Poésie Française : 1 er site français de poésie

Vos<br>poemes
Offrir
ce poème

Mohand-Raschid SEKARNA

Tamurt anda lulegh

A tamurt anda lulegh
Macci slebghiw iruhegh
Ul iw dawzghi itthenna

Edjigh widak d wacu qaregh
Dwidak ligh tsuraregh
D amejtuh igwiyi baba

G elzzayer ur zmiregh ad 3icegh
Amzun macci daylannegh
Anezgum delhif zgan dima

Akken xedmegh m3uqegh
Tggumma att sterheb yisnegh
Tmurt anda lulen lejdud d baba

A yimdukal ukigh atas i lefragh
Dulaqrar ad ughalagh
Ar tmurt n frança

Tenwam fellawen rewlagh
G tmurt imawlan mullagh
Ad nerzu ghurwen am assa

Reb3in nesna nekki sbragh
Lezzayer t3umits temragh
La3qel ur di kim ara.

França a tin hemlagh
Qaren 130 sna tstaamred agh
Dnub macci dnek at i biben tura

França nagh lezzayer, anta ar axtiregh
Tamurt n baba nagh anda lulegh
Mliyid a ya gellig igenwan.

A yayetma a wid akk i 3uzzegh
Hadert tikti ilhan a kent fegh
Anfetasen ad ghren wa d imghuren.

A yi mawlan si zik i wen semhegh
Tettilem frança asmi tfegh
Lxir adi3mar Lezzayer i lebda.