Vos
poèmes

Poésie Française : 1 er site français de poésie

Vos<br>poemes
Offrir
ce poème

Mohand-Raschid SEKARNA

Axxam Uminigi

Usighd ar tmurt n baba d jeddi
Ad bnugh axxam ncallah ad yali
Mennagh arraw iw at zedghen

Arrac nnegh meqrit dayenni
França t tt3ud an ttawi
Axxam nsen ur t ttzuren

Da3ugh ar Sidi Rrebbi
Akken kra g was n ttmenni
Ad n nejema3en nutni d wadaw n‘sen

Abrid lghurba issui yi
Lemrar d lemhani
Axxam iw wa ra ti zedghen

Nutni iqorray n sen deg genni
Aman isemmaden lakw ttili
N’tadart nsen ur t nsinen

Assa lhara tfuk tbna tuli
Degs nnand ur n ttili
Qimen sewhacen igherben

França dayen antawi
Sderya nsen s nutni
Yarna tsehrac tilawin nsen.

Taggi i ttam3ayt uminigi
Lhara ibnatt iwumi
Ma ad qimen ixamen d ilmawen.