Vos
poèmes

Poésie Française : 1 er site français de poésie

Vos<br>poemes
Offrir
ce poème

Laurie SCODELLER

Avant toi (version ch'ti)

Avin ti, jn'existo po,
Min coeur s'mourro d'fro;
Din l'labyrinthe de m'vie,
Al long d'jours couleurs d'innui,
J'méto perdue corps et âme,
J'néto plus eun femme!
Un matin, té m'as tindu l'main,
Et j'suis intrée din ch'lumière
Guidée par tin rgard si clair!
J'suis eun note eud'musique
Quin té musicien,
Et larme euj'deviens
Quin tin coeur est chagrin!

Blottie au creux de l'nuit
J'te rgarde indormi,
Et j'sais à ché momin lo
Qu'sin l'chaleur eud tes bro,
Min coeur seul et désespéré
S'figera à tout jamais,
L'souffrance portero tin nom,
Eud l'abîme; euj'touchera l'fond,
Glacée comme eul marbre des statues,
Après toi, j'nexistero pu.