Vos
poèmes

Poésie Française : 1 er site français de poésie

Vos<br>poemes
Offrir
ce poème

Germain GERARD

PEDOFIELEN EN ANDEREN

Reizen vormen de jeugd zegt men
Dat kan jij bijna overal horen
Als jij in Brussel bent of Ganshoren
In Hasselt Charleroi of Bergen

Maar welke reizen en welke jongeren
Als het gaat om Thailand
Is met toerisme daar geen verband :
Zich prostitueren of hongeren

Onder de menigte die krioelt
Van kinderen met open handen
Is de blanke man misschien een Nihoul
Met slechte gewoonten en lange tanden

Meisjes van zeventien en reeds te oud?
Die weten niet meer wie zij zijn :
Anonieme gezichten achter een gordijn
Dat alles laat Nihoul maar koud!