Vos
poèmes

Poésie Française : 1 er site français de poésie

Vos<br>poemes
Offrir
ce poème

Anas FILALI

Aucune chance pour les intrus

Aucune chance pour les intrus

“ Mon dieu qui pourrait-je autre que la peur que les autres
Jean Paul Sartre

Quand passent les greniers
Et que les cendres fleurissent
A travers les nuages
Mon éclat gravit
Dans des linceuls en miroirs
Et en neige noirâtre
Ainsi migrent ….
Les fêlures des corbeaux
Et l’eau diluée de parfum
Chevauchant les montagnes
Et les ravins des tempêtes
Je dis à la forêt:
Aucune chance pour les intrus
Aspirant à me joindre
Dans mon horizon
Car mon ciel est haut…..

Le rapatrié
Ô étoile
Aux confins de l’exil
Cherche ton âme
Entre tes manuscrits
Avec l’ancien rythme

Anas Filali
************

Anglais
Poet


Through the seasons in the broken city,
Let each one of you invite the other to his world,
Avoid slander and defamation
Day is a boat.
And night a crown riding the windows
There may be blossoms blowing in the lightening!


We are wrong
We have neither fortune nor will
Let’s reveal our thirst, my fellows.
The inside is cursed with waves!

Are we in the dark?
Or down deep in a well?
Or in a battle-field
Making a sacrifice for that far-away truth,
Accepting to be the laughing-stock for committing that error

I will make it clear to you
And the thirsty in the darkness.
So long as my feet are still under the rain:
Blindness is a treasure open on two fronts
Between flowers and dust